Jag har mikrofonproblem i Spark Video.

Ibland kan skal blockera enhetens mikrofon och orsaka störningar och andra problem. Om du har problem kan du prova att ta bort skalet och se om inspelningarna blir bättre.

OBS! Den här delen av artikeln gäller endast Spark Video på webben och inte iOS-appen Spark Video.

Om du stöter på problem när du spelar in din röst kan det bero på lite olika saker. Så här felsöker du:

Kontrollera först att datorhögtalarnas ljud inte är avstängt (du kanske spelar in men kan inte höra det spelas upp).

Kontrollera sedan att dina behörigheter är rätt inställda genom att följa de steg som beskrivs här (klicka här om du vill ha anvisningar).

Om det fortfarande inte fungerar måste du kontrollera systemets ljudinställningar.

MAC

Om du använder en Mac väljer du Apple-menyn > Systeminställningar > Ljud.

Under Ljud in kontrollerar du att volymen är inställd på en lämplig nivå. Om du talar tyst höjer du inmatningsvolymen så att din Mac kan spela in din röst.

Det kan också vara bra att dubbelkolla den valda inmatningsenheten. Det är lättast att använda den inbyggda mikrofonen.

Obs! Om du markerar ”Använd brusreduktion för omgivningsljud” spelar enheten in färre bakgrundsljud så din röst hörs tydligare.

Under Ljud ut kontrollerar du att volymen är inställd på en lämplig nivå så att du kan höra när videon spelas upp.

PC

Om du använder en PC väljer du Inställningar > Ljud. Kontrollera att du har aktiverat standardenheten för både Uppspelning och Inspelning under Inspelning. Under Nivåer kan du styra ljudvolymen.

Har du fortfarande problem?

Om du fortfarande har problem med inspelningen finns det två saker till som du kan kontrollera:

• Kontrollera att enheten verkligen har en mikrofon. Vissa enheter har inte det och i så fall måste du ansluta en extern mikrofon.
  • Spark Video-teamet känner till en bugg i Chrome som påverkar möjligheten att spela in ljud. Om du tror att problemet beror på det, kan du prova att starta om Chrome.