Jag får ett felmeddelande om WebGL.

Adobe Spark kräver en webbteknik som heter WebGL för att kunna återge interaktiv 3D- och 2D-grafik och ge en optimal upplevelse. WebGL-biblioteket stöds i alla moderna webbläsare (som Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari och Microsoft Edge) och de flesta moderna maskinvarukonfigurationer.

Om du får felmeddelandet ”WebGL inaktiverat” när du använder Adobe Spark kan det bero på att:

• Du kan behöva stänga webbläsaren och starta om datorn
  • Din webbläsare behöver uppdateras
  • WebGL och maskinvaruacceleration har inaktiverats i din webbläsare. Om du har följt stegen nedan och sett att maskinvaruacceleration är aktiverat kan problemet ibland lösas genom att du inaktiverar det.
  • Ett webbläsartillägg har inaktiverat WebGL
  • En IT-avdelning har inaktiverat WebGL på din dator
  • Datorns maskinvara stöder inte WebGL

Google Chrome-användare

Gör följande för att kontrollera att WebGL och maskinvaruacceleration är aktiverat i Google Chrome:

1. Starta Google Chrome
  2. I adressfältet går du till chrome://settings/?search=hardware
  3. Kontrollera att ”Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt” är aktiverat. Om alternativet redan är aktiverat kan det ibland lösa problemet om du inaktiverar det.
  4. Stäng och starta om Chrome
  5. Om problemet kvarstår kan du prova en annan webbläsare, till exempel Mozilla Firefox

Vill du ha mer information om din webbläsare/maskinvara stöder WebGL kan du gå till webbplatsen GetWebGL. Om din webbläsare stöder WebGL och ovanstående steg inte har löst problemet, kontaktar du kundsupporten och beskriver problemet och när det uppstod. Vi behöver också information om datorn du använder så att vi kan undersöka saken. Så här hittar du den information vi behöver, beroende på vilken typ av dator du använder:

1. Om du använder en Mac-dator:
    1. Klicka på Apple-menyn högst upp till vänster
    2. Klicka på menyalternativet ”Om den här datorn”
    3. Ta en skärmbild av dialogrutan som öppnas. Den kommer att se ut ungefär så här:
      1. Screen_Shot_2018-03-28_at_7.07.18_PM.png
    4. Bifoga skärmbilden i supportärendet du skapar
    5. Klicka på knappen ”Systemrapport” i dialogrutan
    6. Under ”Maskinvara” klickar du på ”Grafik/bildskärmar”
    7. Markera all information till höger, kopiera den och klistra in den i beskrivningen i supportärendet du skapar (du kan också bara ta en skärmbild av den här skärmen och bifoga den i supportärendet)
    8. Berätta vilka åtgärder du hade vidtagit när WebGL-felet uppstod
    9. Fyll i de övriga fälten i formuläret och skicka in det
  2. Om du använder en Windows-dator:
    1. Kör diagnostikverktyget för DirectX genom att skriva ”dxdiag” i verktyget Kör eller Cortana-sökfältet
    2. Ett fönster som ser ut ungefär så här ska öppnas:
      1. screenshot-1.png
    3. Klicka på knappen ”Spara all information...”
    4. Spara textfilen på datorn
    5. Bifoga den här textfilen i ärendet du skapar
    6. Berätta vilka åtgärder du hade vidtagit när WebGL-felet uppstod
    7. Fyll i de övriga fälten i formuläret och skicka in det
  3. Om du använder en Chromebook:
    1. Skriv ”chrome://system” i webbläsarens adressfält
    2. Klicka först på ”Arkiv”-menyn och sedan på ”Spara sida som...”
    3. Spara sidan på din Chromebook
    4. Bifoga den här sidan som en fil i ärendet du skapar
    5. Berätta vilka åtgärder du hade vidtagit när WebGL-felet uppstod
    6. Fyll i de övriga fälten i formuläret och skicka in det