Bilder i Spark Page

Det finnes to typer bilder i Adobe Spark Page: De som kan beskjæres, og de som ikke kan det. Fullskjerm- og vindusbilder kan beskjæres avhengig av bildet og størrelsen på visningsprogrammets skjerm. Innebygget og full bredde-typer vil aldri beskjære bildet.

Det som er veldig viktig å forstå her, er at noen bildetyper (som fullskjerm og vindu) ikke kan brukes uten beskjæring. Det som gjør ting enda mer forvirrende, er at heller ikke vi kan fortelle hvordan disse bildene vil beskjæres. Dette skyldes at et Spark Page-prosjekt kan sees på en hvilken som helst enhet med hvilken som helst skjermstørrelse. Dette betyr at disse bildene vil bli beskåret på tusenvis av forskjellige måter på samme tid!

Hvis du ikke forstår hvorfor det er tilfelle, ikke bekymre deg! Vi skal gi et eksempel nå for å demonstrere. Tenk deg at vi har et bilde som dette, av fem personer som går bortover stranden:

Kreditt: Unsplash

La oss se hvordan dette bildet vil se ut for to kunder som ser Spark Page-prosjektet på nøyaktig samme tid. En av disse kundene bruker en mobiltelefon, og den andre et skrivebord. Som vist nedenfor er det to måter seerne kan oppleve dette bildet på i Spark Page:

Alternativ A - Tillat beskjæring

Hva seerne dine ser:

The Tradeoff

Seeren får en svært oppslukende opplevelse på bekostning av beskjæring av bildet.

Noen skjermer viser mindre enn fem personer på stranden. Hvor mange personer som vises, avhenger av størrelsen på kundens nettleservindu.

Bildetyper som kan brukes i Spark Page

• Tittelbilde
  • Fullskjermbilde
  • Vindusbilde
  • Glideshow lysbildefremvisning
  • Delt oppsett

Alternativ B – Ikke tillat beskjæring

Hva seerne dine ser:

The Tradeoff

Bildet er ikke beskåret, men opplevelsen er ikke veldig oppslukende.

Alle fem personer er alltid synlig for alle kunder.

Bildetyper som kan brukes i Spark Page

• Innebygget bilde
  • Bilder med full bredde

Alternativ A – Tillat beskjæring

Legg merke til at disse bildene alltid fyller hele skjermen uansett hvilken enhet du ser dem på. Hvis du roterer enheten, endres størrelsen på skjermen (går fra høy til bred eller omvendt), og likevel fyller bildet hele skjermen. Du ser ingen hvite kanter rundt sidene på bildet.

Denne effekten gjør at bildet ser veldig oppslukende ut uavhengig av hvilken enhet det sees på. Selv om de endrer størrelsen på nettleservinduet eller roterer enheten, vil bildet alltid fylle hele skjermen.

Denne oppslukende effekten har en bakside: Noen ganger må bildet beskjæres for å oppnå dette. Dette skyldes at bildet har et enkelt aspektforhold, men vil bli sett på skjermer med mange forskjellige aspektforhold. Selv om bildet passer perfekt på skrivebordet, ville det ikke passe i det hele tatt på telefonen.

Så vi har to valg... Krymper vi bildet og legger hvite rammer på sidene slik at hele bildet er synlig, eller strekker og beskjærer vi bildet slik at en del av bildet alltid fyller skjermen helt? Når du velger bildetypen "fullskjerm", forteller du i bunn og grunn Spark Page at du er villig til å ofre beskjæring fordi det er viktigere at bildet fyller hele skjermen.

Forklaring til alternativ B – Ikke tillat beskjæring

Hvis du bestemmer deg for at bildet ditt ikke skal beskjæres, kan du i stedet velge "innebygget" eller "full bredde" bildetyper. Ingen av disse vil medføre noen beskjæring av bildet. Merk at du kanskje må bla for å se hele bildet, men hele bildet vil være der.

Disse bildetypene er nyttige når du ikke kan ofre beskjæring for å oppnå en oppslukende følelse som et fullskjermbilde gir deg. Dette er ikke for å si at en bildetype er bedre enn en annen. Begge bildetyper kan brukes til flotte effekter, avhengig av hva bildet er, og dets kontekst i dokumentet. Innebygget er for eksempel veldig bra til logoer, siden du sjelden vil ha dem strukket over hele skjermen.

Litt om "Tittel", "Vinduer", "Lysbildeshow" og "Delt oppsett"

Vi kommer ikke til å gå i nærmere detalj om tittel, vindu, lysbildefremvisning eller delt oppsett her. Vi nevner likevel at de stort sett virker på samme måte som bildetypen "fullskjerm" ovenfor når det gjelder beskjæringsforhold.

Tips

Hvis du ikke forstod forklaringene ovenfor, er det ok. Bare husk disse tipsene:

• Bruke fullskjerm for å skape en oppslukende opplevelse på skjermen, men husk å bruke bilder der det er greit at noe av dem vil bli beskåret.
  • Husk at beskjæringen av fullskjermbildene vil være forskjellig på forskjellige enheter og skjermstørrelser, så sjekk at produktet ditt ser ok ut i ulike situasjoner. Du kan sjekke dette veldig raskt på skrivebordet ved å endre størrelsen på nettleservinduet for å utforske forskjellige aspektforhold.
  • Pass på at du setter "fokuspunkt" i hvert fullskjermbilde. Dette gir Spark Page et hint om hva den viktigste delen av bildet er, slik at den kan forsøke å holde dette punktet på skjermen når bildet beskjæres.
  • Hvis innramming av bildet ditt er viktig, eller det er detaljer på kantene som ikke skal beskjæres, bruk innebygget eller full bredde-bilder.

Tips for fotografer – Hvordan tar jeg bilder som fungerer bra med fullskjerm?

Rammesammensetning, eller hvordan gjenstander er plassert i et fotografi, er trolig den viktigste delen av det som skaper et flott bilde. Hvis du tar verdens flotteste bilde og beskjærer det bare litt annerledes, kan det redusere kvaliteten på bildet betydelig. Samtidig kan det å ta et middels bra bilde og beskjære det litt annerledes, løfte det et nivå. Fotografer bruker mange sammensetningsteknikker, hvorav noen er oppført her .

Som for eksempel noen av disse reglene:

• Regel angående tredjedeler
  • Ramme innenfor rammen
  • Gyldne trekanter
  • Golden Ratio

Disse er alle regler som er svært følsomme for beskjæring. Fotografer som bruker disse reglene er ofte ikke gode kandidater for fullskjermbilder i Spark Page. Dette på grunn av beskjæringen som vil oppstå på enkelte enheter.

Men hvis fotografer ønsker å bruke de iboende bildetypene i Spark Page, vil de få de beste resultatene ved å forstå ovennevnte faktum og jobbe med det. Det betyr å bruke Spark Pages fokuspunkt-funksjon klokt, ha en enkel gjenstand på bildet, og unngå de beskjærings-sensitive reglene.

Et annet alternativ er å unngå de beskjærings-sensitive reglene ovenfor, og fokusere på andre fotografiske regler som er oppført i artikkelen. Dette er ting som virkelig kan gjøre at fullskjermbilder skinner:

• Sentrert sammensetning og symmetri
  • Ledende linjer
  • Mønstre og teksturer
  • Enkelhet og minimalisme

Å forstå disse bildebegrensningene,og jobbe med dem, er nøkkelen til å virkelig åpne opp de fineste Spark Page-prosjekter for publikum.