Følg

Personvern og publisering: Hva betyr "Bli sett"?

Her på Spark tar vi personvern svært alvorlig, og vi vet at det er brukere som lager prosjekter med et begrenset publikum i tankene. Vær imidlertid oppmerksom på at prosjekter opprettet med Spark er ment for å bli sett og delt offentlig. Selv om alle publiserte prosjekter er merket med "noindex" i et forsøk på å få søkemotorer til å ignorere dem, er det ingen garanti for at alle søkemotorer vil respektere denne taggen hele tiden. Bruk alltid den beste dømmekraften din når du lager innhold. Ta hensyn til at det vil bli synlig for alle med nettadressen, og at det kan vises i søkemotorer.     

Definisjoner:

  • Bli sett: Hvis du aktiverer "Bli sett" mens du publiserer et prosjekt, gir du Adobe tillatelse til å presentere prosjektet på nettstedet. Dette kan inkludere steder som vårt inspirasjonsgalleri. I Spark Post og Spark Video, kan du finne "Bli sett" ved å klikke "Del" og deretter "Publiseringsalternativer". I Spark Page vil du se alternativet direkte etter å ha klikket på "Publiser".

Hvem kan se prosjektet mitt?

  • Inntil du klikker på "Opprett kobling" i "Del"-vinduet, kan prosjektene bare sees av deg.
  • Når du klikker på "Opprett kobling" i "Del"-vinduet, opprettes en unik nettadresse. Alle som har denne nettadressen, kan se ditt Spark-prosjekt. Du kan deaktivere denne nettadressen ved å klikke på "Unpublish" i alternativene for prosjektet ditt på siden "Mine prosjekter".

Hvordan standardiserer jeg alle mine fremtidige prosjekter til å ikke "Bli sett"?

I iOS appene kan du gå til innstillinger ved å klikke på tannhjulikonet øverst til venstre. Deretter klikker du på "Restriksjoner". Der vil du se et alternativ for «Standard for ikke å vises». Hvordan standardiserer jeg alle mine fremtidige prosjekter til å ikke "Bli sett"?

På nettet klikker du på brukerikonet øverst til høyre på siden "Mine prosjekter", og deretter klikker du på "Innstilling". På innstillingssiden finner du "Restriksjoner", og et alternativ for "Bruk Ikke bli sett som standard". Hvordan standardiserer jeg alle mine fremtidige prosjekter til å ikke "Bli sett"?

Dette alternativet vil synkronisere på tvers av alle enhetene dine når du endrer det.

(Merk: Hvis du bruker en AdobeID opprettet av arbeidsgiver eller skole (se definisjoner for Enterprise- eller Federated-AdobeID her)> ,og du ikke kan se alternativet "Bli sett", kan det bety at det er gjort utilgjengelig av systemadministratoren for institusjonens AdobeID).

Hva skjer med personvernet når jeg deler en lenke?

Når du deler en lenke til sosiale medier, til kolleger, eller ved å bygge inn prosjektet på et annet nettsted, vil alle med nettadressen til prosjektet kunne se det. Videre kan tredjeparts sosiale medier og andre nettsteder potensielt være oppført i ulike søkemotorer. I disse tilfellene kan prosjektet vises offentlig. Dersom prosjektet inneholder sensitiv informasjon, bør du være forsiktig med hvor du deler koblingen.

 

 

Var denne artikkelen nyttig?
7 av 10 syntes dette var nyttig
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse