Jeg får en WebGL-feilmelding.

For å oppnå en optimal opplevelse krever Adobe Spark en webteknologi kalt WebGL for gjengivelse av interaktiv 3D- og 2D-grafikk. WebGL-biblioteket støttes i alle moderne nettlesere (for eksempel Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari og Microsoft Edge) og de fleste moderne maskinvarekonfigurasjoner.

Hvis du får feilmeldingen "WebGL Deaktivert" når du bruker Adobe Spark, er det mulig at:

• Du må lukke nettleseren din og starte datamaskinen på nytt
  • Nettleseren din må oppdateres
  • WebGL og maskinvare-akselerasjon ble deaktivert i nettleseren din. Hvis du har fulgt trinnene nedenfor, og funnet at maskinvare-akselerasjon er aktivert, kan det hende at problemet løses ved å slå av denne.
  • En nettleser-plugin gjorde at WebGL ble inaktivert
  • En IT-organisasjon har deaktivert WebGL på maskinen din
  • Maskinens maskinvare støtter ikke WebGL

Google Chrome-brukere

For å være sikker på at du har aktivert WebGL og maskinvare-akselerasjon i Google Chrome gjør du følgende:

1. Start Google Chrome
  2. I adresselinjen navigerer du til Chrome: //settings/?search=hardware
  3. Bekreft at "Bruk maskinvare-akselerasjon når tilgjengelig" er slått på. Hvis denne allerede er på, kan det i enkelte tilfeller løses ved å slå den av.
  4. Avslutt og gjenoppstart Chrome
  5. Hvis problemet vedvarer, kan du prøve en annen nettleser som for eksempel Mozilla Firefox

For å finne ut mer om hvorvidt nettleseren din eller maskinvaren støtter WebGL, gå til GetWebGL. Hvis nettleseren din støtter WebGL, og trinnene ovenfor har ikke løst problemet, kontakt Kundestøtteog beskriv hvordan problemet oppstod. Opplys også om hvilken datamaskin du bruker, så vi kan undersøke saken for deg. Slik finner du informasjonen vi er ute etter, avhengig av hvilken type datamaskin du bruker:

1. Hvis du er på en Mac:
    1. Klikk på Apple menyen øverst til venstre
    2. Klikk på menyen "Om denne Mac-en"
    3. Ta en skjermdump av dialogboksen som åpnes. Det vil se ut omtrent som dette:
      1. Screen_Shot_2018-03-28_at_7.07.18_PM.png
    4. Send med dette skjermbildet i henvendelsen din til hjelpesenteret
    5. Klikk på "Systemrapport"-knappen
    6. Under "Maskinvare" klikker du på "Graphics/Displays"
    7. Velg all informasjonen på høyre side, kopier den og lim den inn som beskrivelse i henvendelsen du sender til hjelpesenteret. (Alternativt kan du bare ta et skjermbilde av denne skjermen og legge den ved i henvendelsen)
    8. Gi oss også beskjed om hvilke handlinger du foretok deg i det WebGL-feilen oppsto
    9. Fyll ut de andre feltene i henvendelses-skjemaet, og send det inn
  2. Hvis du er på en Windows-maskin:
    1. Kjør DirectX Diagnostic Tool ved å skrive "dxdiag" i Kjør-verktøyet eller Cortana-søkefeltet
    2. Da får du opp dette vinduet:
      1. screenshot-1.png
    3. Klikk på "Lagre all informasjon"-knappen
    4. Lagre tekstfilen på skrivebordet
    5. Send med denne tekstfilen i henvendelsen din til hjelpesenteret
    6. Gi oss også beskjed om hvilke handlinger du foretok deg i det du støtet på i WebGL-feilen
    7. Fyll ut de andre feltene i henvendelses-skjemaet, og send det inn
  3. Hvis du er på en Chromebook:
    1. Skriv "Chrome://system" i adressefeltet til nettleseren
    2. Klikk på "Fil"-menyen, og deretter "Lagre side som ..."
    3. Lagre siden på Chromebook
    4. Send med denne siden som en fil i henvendelsen din til hjelpesenteret
    5. Gi oss også beskjed om hvilke handlinger du foretok deg i det du støtet på i WebGL-feilen
    6. Fyll ut de andre feltene i henvendelses-skjemaet, og send det inn