Personvern og publisering: Hvem kan se prosjektet mitt?

Her hos Spark tar vi personvern svært alvorlig. Her er noen detaljer om prosjekter opprettet på Spark. Hvem som kan se dem, og hvordan brukerne kan finne dem.

Vi vet at noen brukere vil ha maksimal synlighet for sine prosjekter, og Spark jobber med nye måter å oppnå dette på gjennom synlighet via søkemotorer .

For tiden forhindres alle Spark-prosjekter i å bli sendt til store søkemotorer. Det er likevel mange mindre søkemotorer som ikke følger de samme standardene, slik at prosjektet ditt fremdeles kan vises i dem.

Vær imidlertid oppmerksom på at hensikten med prosjekter opprettet i Spark er å bli sett og delt offentlig. Bruk alltid din beste dømmekraft når du lager innhold, og ta med i betraktningen at den vil bli synlig for alle med nettadressen.

Hvem kan se prosjektet mitt?

• Inntil du klikker på "Opprett kobling" i "Del"-vinduet, kan prosjektene bare sees av deg.
  • Når du klikker på "Opprett kobling" i "Del"-vinduet, opprettes en unik nettadresse. Alle som har denne nettadressen, kan se ditt Spark-prosjekt. Du kan deaktivere denne nettadressen ved å klikke på "Avpubliser" i alternativene for prosjektet ditt på siden "Mine prosjekter".
  • Spark-prosjekter opprettet før 05.09 2017, og merket "Bli sett", kan vises i søkemotor-resultater.
  • Eldre Spark-prosjekter opprettet før 13.07.2016 kan vises i søkemotorresultater hvis nettadressen for prosjektet er inkludert på andre nettsteder. For at disse gamle prosjektene ikke skal vises offentlig, avpubliser dem og publiser dem med alternativet "Bli sett" slått av.

Hva skjer med personvernet når jeg deler en kobling?

Når du deler en lenke til sosiale medier, til kolleger, eller ved å bygge inn prosjektet på et annet nettsted, vil alle med nettadressen til prosjektet kunne se prosjektet ditt. Videre kan tredjeparts sosiale medier og andre nettsteder potensielt være oppført i ulike søkemotorer. I disse tilfellene kan prosjektet vises offentlig. Dersom prosjektet inneholder sensitiv informasjon, bør du være forsiktig med hvor du deler koblingen til prosjektet ditt.