Een foutmelding over ontbrekende lettertypen oplossen

Als je een foutmelding over ontbrekende lettertypen ziet wanneer je je ontwerp opent, betekent dit dat Spark problemen heeft met de toegang tot de lettertypen die in je ontwerp worden gebruikt. Je kunt doorgaan en het ontwerp bewerken door de ontbrekende lettertypen te vervangen door het standaardlettertype van Spark, Source Sans Pro. Dit kan wel of niet van invloed zijn op het uiterlijk van je ontwerp.

Of je kunt de volgende stappen uitvoeren om het probleem op te lossen. We raden je aan een kopie van het ontwerp te maken voordat je doorgaat (plaats de muisaanwijzer op het ontwerp in Jouw projecten > dot3.png > Dupliceren):

Ontbrekende merk- of aangepaste lettertypen
Heb je een merk- of aangepast lettertype dat je hebt geüpload verwijderd? Zo ja, upload het lettertype dan opnieuw via Merkbeheer.

Ontbrekende Adobe Fonts-lettertypen
Zoek in de catalogus van Adobe Fonts door naar de lettertypekiezer in Spark Post te gaan om het lettertype opnieuw te activeren.

Server reageert niet
De server heeft mogelijk tijdelijk problemen gehad met het aanleveren van de lettertypen.
Probeer het ontwerp later opnieuw te openen.

Neem contact op met klantenondersteuning als geen van deze stappen helpt.