Afbeeldingen in Spark Page

Er zijn twee soorten foto's in Adobe Spark Page: die zijn uit te snijden en die niet zijn uit te snijden. De afbeeldingstypes invulscherm en venster kunnen de foto's uitsnijden afhankelijk van de foto en de grootte van het scherm van je kijker. De inline- en volledige breedte-fototypes snijden de foto nooit uit.

Wat hier heel belangrijk is om te weten, is dat sommige afbeeldingstypes (zoals het invulscherm en het venster) niet mogelijk zijn zonder bijsnijden. Wat nog verwarrender is, is dat we ook niet kunnen vertellen hoe deze afbeeldingen worden bijgesneden. Dit komt omdat een Spark Page kan worden bekeken op elk apparaat met elk schermformaat. Dit betekent dat deze afbeeldingen op duizenden verschillende manieren tegelijk worden bijgesneden!

Als je niet begrijpt waarom dat zo is, maak je dan geen zorgen! We gaan nu een voorbeeld doorlopen om het te demonstreren. Stel je voor dat we een afbeelding als deze hebben van 5 mensen die over het strand lopen:

Credit: Unsplash

Laten we eens kijken naar hoe deze afbeelding eruitziet voor twee klanten die mijn Spark Page op exact hetzelfde moment bekijken. Een van die klanten gebruikt een mobiele telefoon en de andere gebruikt een desktop. Zoals hieronder wordt getoond, zijn er twee manieren waarop jouw kijkers deze afbeelding in Spark Page kunnen beleven:

Optie A - bijsnijden toestaan

Wat je kijkers zien:

De afweging

De kijker krijgt een zeer meeslepende beleving ten koste van het bijsnijden van de afbeelding.

Sommige schermen tonen minder dan 5 personen op het strand. Hoeveel mensen worden getoond, hangt af van de grootte van het browservenster van de klant.

Te gebruiken Spark Page afbeeldingstypes

• Titelafbeelding
  • Invulschermafbeelding
  • Vensterafbeelding
  • Glideshow
  • Lay-out splitsen

Optie B - bijsnijden niet toestaan

Wat je kijkers zien:

De afweging

Het beeld is niet bijgesneden, maar de ervaring is niet erg meeslepend.

Alle 5 personen zijn altijd in beeld voor alle klanten.

Te gebruiken Spark Page afbeeldingstypes

• Inline afbeelding
  • Afbeelding met volledige breedte

Uitleg optie A - bijsnijden toestaan

Merk op dat deze foto's altijd het volledige scherm vullen, op welk apparaat je ze ook bekijkt. Als je dat apparaat draait, verandert het de grootte van het scherm (van hoog naar breed of andersom) en toch vult de foto nog steeds het hele scherm. Je ziet geen witte openingen rond de randen van de foto.

Dit effect zorgt ervoor dat je foto er echt meeslepend uitziet op elk formaat apparaat waarop je kijkers het mogelijk bekijken. Zelfs als ze het formaat van hun browservenster wijzigen of hun apparaat draaien, zal de foto altijd het volledige scherm vullen.

Dit meeslepende effect kost wel wat: soms moet je foto worden bijgesneden om dit te bereiken. Dit komt omdat de foto een enkele beeldverhouding heeft, maar zal worden bekeken op schermen met vele verschillende beeldverhoudingen. Zelfs als deze foto perfect op de desktop past, past deze helemaal niet op de telefoon.

Dus moeten we een keuze maken ... verkleinen we de foto en plaatsen we witte balken aan de zijkanten zodat de hele afbeelding in beeld is, of strekken we de afbeelding uit en snijden we hem bij zodat een deel van de afbeelding het scherm altijd volledig vult? Wanneer je het "invulscherm"-fototype kiest, vertel je in feite Spark Page dat je bereid bent om bij te snijden, omdat het belangrijker is om de foto het hele scherm te laten vullen.

Uitleg optie B - bijsnijden niet toestaan

Als je besluit dat je foto niet mag worden bijgesneden, kun je voor de fototypes "Inline" of "Volledige breedte" kiezen. Geen van deze types zal de afbeelding bijsnijden. Merk op dat je misschien moet scrollen om de hele afbeelding te zien, maar de hele afbeelding is er.

Deze afbeeldingstypes zijn handig als je het bijsnijden niet toestaat om het meeslepende gevoel te bereiken dat een opvulschermfoto je geeft. Dit wil niet zeggen dat het ene fototype beter is dan het andere. Beide fototypes kunnen met groot effect worden gebruikt, afhankelijk van wat de foto en zijn context in het document betekent. Inline is bijvoorbeeld erg goed voor logo's, omdat je die zelden over het hele scherm wilt strekken.

Een opmerking over "Titel," "Venster", "Glideshow" en "Lay-out splitsen"

We gaan hier niet in detail in op de Titel/venster/ glideshow/lay-out splitsen-fototypen, behalve dat ze hetzelfde werken als het bovenstaande "invulscherm"-foto-type wat betreft het bijsnijgedrag.

Tips

Geen probleem als je de bovenstaande uitleg niet helemaal hebt begrepen, onthoud eenvoudig deze tips:

• Gebruik het invulscherm-fototype om een meeslepende beleving op het scherm te creëren, maar vergeet niet foto's te gebruiken die mogen worden bijgesneden.
  • Vergeet niet dat het bijsnijden van invulschermafbeeldingen anders zal zijn op verschillende apparaten en schermafmetingen, dus controleer of je resultaat er in verschillende situaties naar tevredenheid uitziet. Je kunt dit heel snel controleren op een desktop door het formaat van je browservenster aan te passen om verschillende beeldverhoudingen te verkennen.
  • Zorg ervoor dat je het "Focuspunt" in elke invulschermfoto instelt. Dit geeft Spark Page een hint over wat het belangrijkste deel van de foto is, zodat het kan proberen om dat punt op het scherm te houden wanneer het wordt bijgesneden.
  • Als de omkadering van je foto belangrijk is of als er details aan de randen zijn die niet moeten worden bijgesneden, gebruik dan inline- of volledige breedte-afbeeldingen.

Tips voor fotografen - Hoe maak ik foto's die goed werken met het invulscherm?

Framesamenstelling, of hoe onderwerpen zich binnen een foto bevinden, is waarschijnlijk de belangrijkste factor voor een geweldige foto. Als je 's werelds beste foto neem en hem net op een iets andere manier uitsnijdt, kan dit de kwaliteit van die foto aanzienlijk verminderen. Evengoed kan het nemen van een matige foto en deze vervolgens net iets anders bijsnijden het kwaliteitsniveau flink verhogen. Fotografen gebruiken veel verschillende compositietechnieken, waarvan er enkele hier worden vermeld.

Neem bijvoorbeeld enkele regels die in dat artikel worden vermeld:

• Regels van derden
  • Frame binnen het frame
  • Gulden driehoeken
  • Gulden snede

Dit zijn allemaal regels die extreem gevoelig zijn voor bijsnijden. Foto's die deze regels gebruiken, zijn vaak geen goede kandidaten voor schermvullende afbeeldingen in Spark Page vanwege het bijsnijden dat op sommige apparaten zal plaatsvinden.

Maar als fotografen de meeslepende afbeeldingstypen in Spark Page willen gebruiken, zullen ze de beste resultaten krijgen door het bovenstaande feit te begrijpen en ermee te werken. Dat betekent verstandig gebruik maken van de functie Focuspunt van Spark Page, met een enkel onderwerp op de foto en het vermijden van die voor uitsnijden gevoelige regels.

Een andere optie is om de voor uitsnijden gevoelige regels hierboven te vermijden en je te concentreren op andere fotografische regels die in het bovenstaande artikel worden genoemd en die schermvullende foto's echt laten schitteren:

• Gecentreerde compositie en symmetrie
  • Hoofdlijnen
  • Patronen en texturen
  • Eenvoud en minimalisme

Het begrijpen van deze beperkingen voor foto´s en het werken hiermee is de sleutel tot het naar boven halen van de mooiste Spark Pages voor je toeschouwers.