Volgen

Privacy en publiceren: wat betekent 'Trek de aandacht'?

Bij Spark nemen we privacy zeer serieus en weten we dat er gebruikers zijn die projecten maken die zijn bedoeld voor een beperkte doelgroep. Projecten die met Spark zijn gemaakt, kunnen echter in principe openbaar worden bekeken en gedeeld. Hoewel alle gepubliceerde projecten zijn gelabeld met 'noindex' om ervoor te zorgen dat zoekmachines ze negeren, is er geen garantie dat alle zoekmachines deze tag altijd respecteren. Gebruik altijd je gezonde verstand wanneer je inhoud maakt en denk eraan dat het kan worden weergegeven door iedereen die de URL heeft en kan verschijnen in de resultaten van zoekmachines.     

Definities:

  • Trek de aandacht: als je 'Trek de aandacht' inschakelt wanneer je een project publiceert, geef je Adobe toestemming je project aan te bevelen op onze site. Dit kan betekenen dat het in onze inspiratiegalerie wordt geplaatst. Voor Spark Post en Spark Video vind je 'Trek de aandacht' door te klikken op 'Delen' en vervolgens op 'Publicatieopties'. Voor Spark Page zie je de optie direct nadat je klikt op 'Publiceren'.

Wie kan mijn project zien?

  • Totdat je klikt op 'Koppeling maken' in het venster 'Delen', zijn je projecten alleen voor jou zichtbaar.
  • Wanneer je klikt op 'Koppeling maken' in het venster 'Delen', wordt er een unieke URL gemaakt. Iedereen met deze URL kan je Spark-project weergeven. Je kunt deze URL deactiveren door op 'Publicatie ongedaan maken' te klikken voor het project op de pagina 'Mijn projecten'.

Hoe schakel ik 'Trek de aandacht' standaard uit voor mijn toekomstige projecten?

Ga in de iOS-apps naar de instellingen door te klikken op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek. Klik vervolgens op 'Beperkingen'. Daar zie je de optie 'Standaard is niet aanbevolen'. Schakel deze optie in om 'Trek de aandacht' standaard uit te schakelen voor toekomstige projecten.

Op het web klik je op het gebruikerspictogram in de rechterbovenhoek van de pagina Mijn projecten en daarna vervolgens op 'Instelling'. Zoek het gedeelte Beperkingen op de instellingenpagina. Hier zie je de optie 'Standaard is niet aanbevolen'. Schakel deze optie in om 'Trek de aandacht' standaard uit te schakelen voor toekomstige projecten.

Deze optie wordt gesynchroniseerd op al je apparaten wanneer je deze aanpast.

(Opmerking: als je een Adobe ID gebruikt die is gemaakt door je werkgever of school (lees hier de definities van Enterprise ID of Federated ID), zie je de optie 'Trek de aandacht' mogelijk niet. Dit betekent dat deze optie door je systeembeheerder is uitgeschakeld voor de Adobe ID's van je organisatie.)

Hoe zit het met mijn privacy wanneer ik een koppeling deel?

Wanneer je een koppeling deelt op sociale media, met collega's of door het project in te sluiten op een andere website, kan iedereen met de URL van het project je project zien. Bovendien kunnen die sociale media en andere websites mogelijk in verschillende zoekmachines worden weergegeven. In dat geval zou je project dus door iedereen kunnen worden gevonden. Als je project gevoelige informatie bevat, let er dan op waar je de koppeling naar je project deelt.

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 7 van 10
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen