Hoe geef ik Spark Video toegang tot mijn microfoon zodat ik kan opnemen?

OPMERKING: Dit artikel is alleen van toepassing op Spark Video op het web en niet op de Spark Video-app voor iOS.

Als je je stem wilt opnemen met Adobe Spark Video, moet je de Spark-site toestemming geven voor het gebruik van je microfoon. Dit doe je rechtstreeks in de browser en elke browser heeft een iets andere manier om toestemming te vragen.

Om het je gemakkelijker te maken, volgen hier tips voor Safari, Firefox, Chrome en Edge.

Safari

Als je het volgende scherm ziet, klik je op 'Sta toe'.

Je zou nu moeten kunnen opnemen met Spark Video.

Maak je geen zorgen als je dit scherm niet ziet of als je de verkeerde keuze hebt gemaakt. Klik op het menu Safari > Voorkeuren > Websites en zorg dat bij Adobe Flash Player spark.adobe.com is ingesteld op 'Aan'.

Het zou nu moeten werken.

Firefox

Als je het volgende scherm ziet, klik je op 'Altijd delen'.

Je zou nu moeten kunnen opnemen met Spark Video.

Maak je geen zorgen als je dit scherm niet ziet of als je de verkeerde keuze hebt gemaakt. Klik eenvoudig op het pictogram 'i' in de linkerbovenhoek van de browser, ga naar Toestemmingen en selecteer 'Toestaan' voor de microfoon.

Als je deze optie niet ziet via het pictogram 'i', klik je op de pijl naast spark.adobe.com > Meer informatie.

Zoek daar naar Toestemmingen en stel het gebruik van de microfoon in op 'Toestaan'.

De microfoon moet nu werken.

Chrome

Als je het volgende scherm ziet, klik je op 'Toestaan'.

Je zou nu moeten kunnen opnemen met Spark Video.

Maak je geen zorgen als je dit scherm niet ziet of als je de verkeerde keuze hebt gemaakt. Klik in de rechterbovenhoek van de webbrowser op het menu Chrome > Instellingen > Geavanceerd. Klik in het gedeelte 'Privacy en beveiliging' op 'Site-instellingen'.

Als je het gedeelte 'Media' ziet, zorg je dat de optie 'Vragen vóór toegang' is geselecteerd voor de camera en de microfoon. Als je het gedeelte 'Microfoon' ziet, zorg je dat de optie 'Vragen vóór toegang' is geselecteerd voor de microfoon.

Werkt het nog steeds niet? Misschien heb je per ongeluk de toegang tot de microfoon geblokkeerd. Als dat gebeurt, ga je terug naar 'Media' of 'Microfoon' en klik je op 'Uitzondering beheren'. Zoek naar 'spark.adobe.com' in de lijst 'Hostnaam' en stel 'Gedrag' in op 'Toestaan'.

Edge

Als je het volgende scherm ziet, klik je op 'Ja'.

Je zou nu moeten kunnen opnemen met Spark Video.

Maak je geen zorgen als je dit scherm niet ziet of als je de verkeerde keuze hebt gemaakt. Klik eenvoudig op het Edge-menu (...) in de linkerbovenhoek.

Ga naar Instellingen > Geavanceerde instellingen en zorg dat 'Adobe Flash Player gebruiken' is ingeschakeld.