Ik heb microfoonproblemen met Spark Video.

In sommige gevallen kunnen beschermhoezen de microfoon van je apparaat blokkeren en statische ruis en andere problemen veroorzaken. Als je problemen ondervindt, probeer dan voorzichtig de hoes te verwijderen, zodat opnamen helderder klinken.

OPMERKING: Dit gedeelte van dit artikel is alleen van toepassing op Spark Video op het web en niet op de Spark Video-app voor iOS.

Als je problemen ondervindt wanneer je je stem opneemt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Je kunt problemen als volgt proberen op te lossen.

Controleer allereerst of de luidsprekers van de computer niet zijn gedempt (misschien neem je wel op, maar hoor je de opname niet wanneer je deze afspeelt).

Controleer vervolgens of je machtigingen correct zijn ingesteld door de stappen te volgen die hier zijn vastgelegd (klik hier voor instructies).

Als het nog steeds niet werkt, moet je de systeeminstellingen voor geluid controleren.

MAC

Als je een Mac gebruikt, kies je het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Geluid.

Zorg dat het volume bij Invoer op een geschikt niveau is ingesteld. Als je zacht spreekt, zorg er dan voor dat je het invoervolume verhoogt, zodat je Mac je stem beter kan vastleggen.

Controleer ook het geselecteerde invoerapparaat. Je kunt het beste de interne microfoon gebruiken.

Opmerking: Als je 'reductie van omgevingsruis gebruiken' inschakelt, neemt je apparaat minder achtergrondgeluiden op, zodat je goed en duidelijk klinkt.

Zorg er ook voor dat het volume onder Uitvoer is ingesteld op een geschikt niveau. Zo kun je de video horen wanneer je die afspeelt.

PC

Op een pc kies je Instellingen > Geluid en zorg je dat je onder Opname het standaardapparaat voor zowel weergave als opname hebt geselecteerd. Onder Niveaus kun je het volume regelen.

Heb je nog steeds problemen?

Als je nog steeds problemen hebt met de opname, kun je nog twee laatste dingen controleren:

• Controleer nogmaals of je apparaat inderdaad een microfoon heeft. Sommige apparaten hebben geen microfoon. In dat geval moet je een externe microfoon aansluiten.
  • Het Spark Video-team is op de hoogte van een fout in Chrome die van invloed is op de mogelijkheid om audio op te nemen. Als je denkt dat dit mogelijk bij jou het geval is, start Chrome dan opnieuw op.