Spark Video op internet zegt dat mijn videobestand niet wordt ondersteund

Deze fout suggereert dat het videobestand dat je probeert te uploaden een indeling heeft die Spark Video op internet momenteel niet ondersteunt. Spark Video op internet ondersteunt de meeste videobestanden in de .mp4-, .mov- en .m4v-containertypen die zijn gecodeerd met de H.264 videocodec en MP3 of AAC-audiocodecs. Andere containerformaten of codecs worden niet volledig ondersteund. De volgende stap is om je videobestand te converteren naar een formaat dat Spark Video zal herkennen en dit is wat je kunt doen:

1. Gebruik Adobe Media Encoder
  2. Of gebruik een gratis tool zoals Miro en kies "Converteren naar MP4".
  3. Of gebruik ffmpeg:
    1. De eerste stap is om ffmpeg te installeren als je dit nog niet hebt op je computer. Volg de onderstaande instructies, afhankelijk van welke computer je hebt:
      1. Mac
        1. Open de terminal-app
        2. Installeer Homebrew door deze opdracht in het terminalvenster te kopiëren:
          1. /usr/bin/ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"
          2. Als je Homebrew al eerder hebt geïnstalleerd, zorg dan dat het up-to-date is door deze opdracht in de terminal te kopiëren:
            1. brew update
        3. Installeer ffmpeg
          1. Voer de volgende opdracht uit in de terminal:
            1. brew install ffmpeg --with-fdk-aac --with-ffplay --with-freetype --with-frei0r --with-libass --with-libvo-aacenc --with-libvorbis --with-libvpx --with-opencore-amr --with-openjpeg --with-opus --with-rtmpdump --with-schroedinger --with-speex --with-theora --with-tools
      2. Windows
        1. Download ffmpeg
        2. Volg deze installatiestappen
      3. Linux
        1. Als je Ubuntu 15.04 of recenter gebruikt, moet je ffmpeg al geïnstalleerd hebben. Probeer anders dit:
          1. sudo add-apt-repository ppa:mc3man/trusty-media
            sudo apt-get update
            sudo apt-get dist-upgrade
            sudo apt-get install ffmpeg
    2. Voer ffmpeg uit
      1. Als je een Mac of Linux of een Unix-achtige omgeving (bijv. Cygwin) op Windows gebruikt, kun je het onderstaande script in de terminal uitvoeren en de stappen daarin volgen om het videobestand te converteren:
        1. bash <(curl -fsSL https://spark.adobe.com/ginger-snap/transcode.txt)
      2. Als het bovenstaande script niet werkt, kun je deze opdracht uitvoeren om de conversie uit te voeren:
        1. ffmpeg -i <path_to_video_file> -acodec aac -vcodec h264 converted.mp4
  4. Zodra je het geconverteerde videobestand hebt, ga je terug naar Adobe Spark Video en ga je verder waar je was gebleven. Laat het ons weten in reacties als je problemen tegenkomt.