Ik krijg een WebGL-foutmelding.

Voor een optimale ervaring vereist Adobe Spark een webtechnologie met de naam WebGL voor het weergeven van interactieve 3D- en 2D-afbeeldingen. De WebGL-bibliotheek wordt ondersteund in alle moderne browsers (bijv. Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari en Microsoft Edge) en de meeste moderne hardware-configuraties.

Als het foutbericht 'WebGL uitgeschakeld' verschijnt wanneer Adobe Spark wordt gebruikt, is het mogelijk dat:

• je je browser moet sluiten en je computer opnieuw moet opstarten
  • je browser moet worden bijgewerkt
  • WebGL en hardwareversnelling waren uitgeschakeld in je browser. Als je de onderstaande stappen hebt gevolgd en hebt vastgesteld dat hardwareversnelling is ingeschakeld, kan het probleem soms ook worden opgelost door dit uit te schakelen.
  • een browserinvoegtoepassing WebGL heeft uitgeschakeld
  • Een IT-organisatie WebGL op je computer heeft uitgeschakeld
  • de hardware van je computer WebGL niet ondersteunt

Google Chrome gebruikers

Ga als volgt te werk om te controleren of je WebGL en hardwareversnelling hebt ingeschakeld in Google Chrome:

1. Start Google Chrome
  2. Navigeer in de adresbalk naar chrome://settings/?search=hardware
  3. Controleer of "Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar" is ingeschakeld. Als dit al is ingeschakeld, kan het probleem in sommige gevallen worden opgelost door het uit te schakelen.
  4. Afsluiten en Chrome opnieuw starten
  5. Als het probleem aanhoudt, probeer dan een andere browser zoals Mozilla Firefox

Voor meer informatie over of je browser / hardware WebGL ondersteunt, ga je naar de site GetWebGL. Als je browser WebGL ondersteunt en de bovenstaande stappen het probleem niet hebben opgelost, neem dan contact op met de klantenondersteuning met een beschrijving van het probleem, hoe je het tegenkwam en informatie over de computer die je gebruikt, zodat we het kunnen onderzoeken. Zo kun je de informatie vinden die we zoeken, afhankelijk van het type computer dat je gebruikt:

1. Als je een Mac-computer gebruikt:
    1. Klik linksboven op het Apple-menu
    2. Klik op het menu-item "Over deze Mac"
    3. Maak een screenshot van het dialoogvenster dat wordt geopend. Het ziet er ongeveer zo uit:
      1. Screen_Shot_2018-03-28_at_7.07.18_PM.png
    4. Voeg deze screenshot toe aan het supportticket dat je aan het indienen bent
    5. Klik op de knop "Systeemrapport" in dit dialoogvenster
    6. Klik onder "Hardware" op "Graphics/Displays"
    7. Selecteer alle informatie aan de rechterkant, kopieer deze en plak deze in de beschrijving van het supportticket dat je aan het indienen bent (of je kunt gewoon een screenshot van dit scherm maken en deze koppelen aan het supportticket)
    8. Laat ons ook weten welke acties je hebt ondernomen of ondernomen toen je de WebGL-fout tegenkwam
    9. Vul de andere velden in het ticketformulier in en verzend deze
  2. Als je een Windows-computer gebruikt:
    1. Voer het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX uit door "dxdiag" in de tool Uitvoeren of de Cortana-zoekbalk te typen
    2. Een venster als dit zou moeten openen:
      1. screenshot-1.png
    3. Klik op de knop "Alle informatie opslaan..."
    4. Sla het tekstbestand op je desktop op
    5. Voeg dit tekstbestand toe aan het supportticket dat je aan het indienen bent
    6. Laat ons ook weten welke acties je hebt ondernomen of ondernomen toen je de WebGL-fout tegenkwam
    7. Vul de andere velden in het ticketformulier in en verzend deze
  3. Als je een Chromebook gebruikt:
    1. Typ "chrome://system" in de adresbalk van de browser
    2. Klik op het menu "Bestand" en vervolgens op "Pagina opslaan als ..."
    3. Sla de pagina op je Chromebook op
    4. Voeg de pagina als bestand toe aan het supportticket dat je aan het indienen bent
    5. Laat ons ook weten welke acties je hebt ondernomen of ondernomen toen je de WebGL-fout tegenkwam
    6. Vul de andere velden in het ticketformulier in en verzend deze