Spark Pagen kuvat

Adobe Spark Pagessa on kahdenlaisia valokuvia: sellaisia, jotka voidaan rajata, ja sellaisia, joita ei. Koko näytön kokoista ja ikkunamaista kuvatyyppiä käytettäessä valokuvat voidaan rajata valokuvan ja katseluohjelman näytön koon mukaan. Sisäistä ja täysleveää kuvatyyppiä käytettäessä valokuvaa ei koskaan rajata.

Tässä on erittäin tärkeää ymmärtää, että jotkin kuvatyypit (kuten koko näytön kokoinen ja ikkunamainen) eivät ole mahdollisia ilman rajausta. Mikä tekee asioista vielä hämmentävämpää on se, että emme tiedä, miten nämä kuvat tullaan rajaamaan. Tämä johtuu siitä, että Spark Page ‑kuvaa voidaan tarkastella näytöltään minkä tahansa kokoisessa laitteessa. Tämän vuoksi nämä kuvat rajataan tuhannella eri tavalla samaan aikaan!

Jos et ymmärrä, mistä tämä johtuu, älä huolestu! Havainnollistamme asiaa yhdellä esimerkillä. Kuvittele, että meillä on kuva, jossa viisi ihmistä kävelee rannalla:

Tekijä: Unsplash

Katsotaan, miltä tämä kuva näyttäisi kahdelle asiakkaalle, jotka tarkastelevat Spark Pagea samaan aikaan. Yksi näistä asiakkaista käyttää matkapuhelinta ja toinen käyttää tietokonetta. Kuten alla on esitetty, katsojat voivat nähdä tämän kuvan Spark Pagessa kahdella tavalla:

Vaihtoehto A – Salli rajaus

Mitä katsojat näkevät:

Kompromissi

Katsoja voi nauttia erittäin mukaansatempaavasta elämyksestä kuvan rajaamisen kustannuksella.

Joissakin näytöissä näkyy alle viisi henkilöä rannalla. Se, kuinka monta ihmistä näkyy, riippuu asiakkaan selainikkunan koosta.

Käytettävissä olevat Spark Page ‑kuvatyypit

• Otsikkokuva
  • Koko näytön kokoinen kuva
  • Ikkunamainen kuva
  • Glideshow
  • Jaettu asettelu

Vaihtoehto B – Älä salli rajausta

Mitä katsojat näkevät:

Kompromissi

Kuvaa ei rajata, mutta katseluelämys ei ole niin mukaansatempaava.

Kaikki viisi ihmistä näkyvät aina kaikille asiakkaille.

Käytettävissä olevat Spark Page ‑kuvatyypit

• Sisäinen kuva
  • Täysleveä kuva

Vaihtoehdon A selitys – Salli rajaus

Huomaa, että nämä valokuvat täyttävät aina koko näytön siihen katsomatta, millä laitteella tarkastelet niitä. Jos kierrät laitetta, näytön koko muuttuu (korkeasta leveäksi tai toisin päin), mutta valokuva täyttää edelleen koko näytön. Valokuvan sivujen ympärillä ei ole valkoisia rakoja.

Tämä tekee valokuvistasi todella vaikuttavia millä tahansa laitteella, jolla katsojat saattavat tarkastella niitä. Vaikka he muuttavat selainikkunan kokoa tai kiertävät laitetta, valokuva täyttää aina koko näytön.

Tällä vaikuttavuudella on hintansa: joskus kuvaa on rajattava tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Tämä johtuu siitä, että valokuvalla on yksi kuvasuhde, mutta valokuvaa tarkastellaan kuvasuhteeltaan erilaisissa näytöissä. Vaikka tämä valokuva sopii täydellisesti tietokoneeseen, se ei sovi lainkaan puhelimeen.

Meidän on siis tehtävä valinta: kutistammeko valokuvan ja laitammeko sen sivuille valkoiset palkit, jotta koko kuva on näkyvissä, vai venytämmekö ja rajaammeko kuvaa niin, että jokin osa kuvasta täyttää näytön kokonaan. Kun valitset koko näytön kokoisen kuvatyypin, kerrot Spark Pagelle, että olet valmis käyttämään rajausta, sillä on tärkeämpää, että valokuva täyttää koko näytön.

Vaihtoehdon B selitys – Älä salli rajausta

Jos päätät, että valokuvaa ei pitäisi rajata, voit valita sisäisen tai täysleveän kuvatyypin. Kummassakaan tapauksessa valokuvaa ei rajata. Huomaa, että sinun on ehkä vieritettävä, jotta näet koko kuvan, mutta koko kuva on siellä.

Näistä kuvatyypeistä on hyötyä, kun et voi käyttää rajausta saavuttaaksesi koko näytön kokoisen valokuvan tarjoamaa mukaansatempaavaa vaikutelmaa. Tämä ei tarkoita, että yksi kuvatyyppi olisi toista parempi. Molempia kuvatyyppejä voidaan käyttää tehokkaasti sen mukaan, mitä valokuva esittää ja missä kontekstissa se on dokumentissa. Esimerkiksi sisäiset kuvat sopivat erittäin hyvin logoiksi, sillä niitä venytetään hyvin harvoin koko näytön kokoisiksi.

Otsikkoa, ikkunaa, glideshow’ta ja jaettua asettelua koskeva huomautus

Emme aio käsitellä tässä otsikon, ikkunan, glideshow’n ja jaetun asettelun kuvatyyppejä yksityiskohtaisesti, vaan mainitsemme ainoastaan sen, että ne toimivat rajaamisen osalta periaatteessa samalla tavalla kuin edellä esitetty koko näytön kokoinen kuvatyyppi.

Vihjeitä

Jos et täysin ymmärtänyt edellä esitettyjä selityksiä, se ei haittaa, mutta muista nämä vihjeet:

• Käytä koko näytön kokoista kuvatyyppiä, jos haluat luoda mukaansatempaavan vaikutelman näytössä, mutta muista käyttää valokuvia, joissa ei haittaa, että osa niistä rajataan.
  • Muista, että koko näytön kokoiset kuvat rajataan eri laitteissa ja erikokoisissa näytöissä eri tavoin, joten muista varmistaa, että kuva näyttää hyvältä eri tilanteissa. Voit tarkistaa tämän tietokoneella hyvin nopeasti muuttamalla selainikkunan kokoa eri kuvasuhteiden kokeilemiseksi.
  • Muista asettaa kaikkien koko näytön kokoisten valokuvien polttopiste. Tämä kertoo Spark Pagelle, mikä on valokuvan tärkein osa, jotta se voi yrittää pitää tämän kohdan näytössä kuvaa rajattaessa.
  • Jos valokuvan kehystäminen on tärkeää tai reunoilla on yksityiskohtia, joita ei pidä rajata, käytä sisäisiä tai täysleveitä kuvia.

Vihjeitä valokuvaajille – Miten voin ottaa valokuvia, jotka toimivat hyvin koko näytön tilassa?

Kuvan sommittelu eli se, miten kohteet asetellaan valokuvassa, on ehkä loistavien valokuvien kaikkein tärkein osatekijä. Jos otat maailman parhaan valokuvan ja rajaat sen hieman eri tavalla, kyseisen valokuvan laatu voi laskea merkittävästi. Vastaavasti jos otat keskinkertaisen valokuvan ja rajaat sen hieman eri tavalla, sen laatu voi vastaavasti nousta. Valokuvaajat käyttävät erilaisia sommittelutekniikoita, joista jotkin on lueteltu täällä.

Tarkastellaan esimerkiksi muutamia kyseisessä artikkelissa käsiteltyjä sääntöjä:

• Kolmanneksen sääntö
  • Kuva kuvassa
  • Kultaiset kolmiot
  • Kultainen leikkaus

Nämä ovat kaikki sääntöjä, jotka ovat erittäin herkkiä rajaukselle. Valokuvat, joissa käytetään näitä sääntöjä, eivät yleensä sovellu koko näytön kokoisiksi kuviksi Spark Pagessa joissakin laitteissa ilmenevän rajauksen vuoksi.

Jos valokuvaajat haluavat kuitenkin käyttää vaikuttavia kuvatyyppejä Spark Pagessa, he saavat parhaat tulokset ymmärtämällä edellä mainitun faktan ja ottamalla sen huomioon. Tämä tarkoittaa, että Spark Pagen Polttopiste-toimintoa on käytettävä viisaasti, valokuvassa on oltava yksi kohde, ja rajaukselle herkkiä sääntöjä on vältettävä.

Toinen vaihtoehto on välttää rajaukselle herkkiä sääntöjä ja keskittyä muihin edellä mainitussa artikkelissa esitettyihin valokuvauksen sääntöihin, jotka saavat koko näytön kokoiset valokuvat loistamaan:

• Keskitetty sommitelma ja symmetria
  • Johtoviivat
  • Kuviot ja tekstuurit
  • Yksinkertaisuus ja minimalismi

Näiden valokuviin liittyvien rajoitusten ymmärtäminen ja niiden huomioiminen on erittäin tärkeää, jotta voit tuoda mahdollisimman näyttäviä Spark Page ‑kuvia yleisösi käyttöön.