Adobe Spark is now Creative Cloud Express!
Adobe Creative Cloud Express replaced Adobe Spark on the web and Adobe Spark Post on mobile.

For support with Creative Cloud Express please click here
If you need support for Adobe Spark Page or Adobe Spark video on the iPhone or iPad please click here

Seuraa

Tietosuoja ja julkaisutoiminta: mitä ”Kerää huomiota” tarkoittaa?

Suhtaudumme Sparkilla tietosuojaan hyvin vakavasti ja tiedämme, että jotkut käyttäjät luovat projektinsa rajoitetulle yleisölle. Huomaa kuitenkin, että Sparkilla luodut projektit on tarkoitettu julkista tarkastelemista ja jakamista varten. Vaikka kaikki julkaistut projektit on merkitty noindex-merkinnällä, jotta hakukoneet ohittavat ne, emme kuitenkaan pysty takaamaan, että hakukoneet huomioivat aina tämän tunnisteen. Harkitse aina tarkasti, kun luot sisältöä, ja ota huomioon, että sitä voivat tarkastella kaikki, joilla on sen URL-osoite, ja että sisältö voi näkyä hakukoneissa.     

Määritelmät:

  • Kerää huomiota: Jos otat Kerää huomiota ‑toiminnon projektia julkaistaessa käyttöön, annat Adobelle luvan näyttää projekti sivustossamme, esimerkiksi inspiraatiogalleriassamme. Spark Postin ja Spark Videon tapauksessa löydät Kerää huomiota ‑toiminnon valitsemalla Jaa ja sitten Julkaisuvaihtoehdot. Spark Pagen tapauksessa näet toiminnon heti, kun olet valinnut Julkaise.

Kuka voi nähdä projektini?

  • Kunnes valitset Jaa-ikkunasta Luo linkki, vain sinä näet omat projektisi.
  • Kun valitset Jaa-ikkunasta Luo linkki, luodaan yksilöllinen URL-osoite. Kaikki, joilla on tämä URL-osoite, voivat tarkastella Spark-projektiasi. Voit poistaa tämän URL-osoitteen käytöstä valitsemalla Omat projektit ‑sivulla olevista projektin vaihtoehdoista Peruuta julkaisu.

Miten voin palauttaa kaikkien tulevien projektien oletusasetukset niin, että Kerää huomiota ‑toiminto on poistettu käytöstä?

Siirry iOS-sovelluksissa asetuksiin napsauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa hammasrataskuvaketta. Valitse sitten Rajoitukset. Täällä näet Oletuksesta ei esitellyksi ‑toiminnon. Ota tämä toiminto käyttöön, jos haluat, että kaikissa tulevissa projekteissa Kerää huomiota ‑toiminto on oletusarvoisesti poistettu käytöstä.

Jos käytät sovellusta verkossa, napsauta Omat projektit ‑sivun oikeassa yläkulmassa olevaa käyttäjäkuvaketta ja valitse sitten Asetus. Etsi asetussivulta Rajoitukset-osa, jossa näet Oletuksesta ei esitellyksi ‑toiminnon. Ota tämä toiminto käyttöön, jos haluat, että kaikissa tulevissa projekteissa Kerää huomiota ‑toiminto on oletusarvoisesti poistettu käytöstä.

Tämä toiminto synkronoi kaikki laitteet, kun muutat sitä.

(Huomautus: Jos käytät työnantajasi tai koulusi luomaa Adobe ID:tä (katso Enterprise ID:n ja Federated ID:n määritelmät täältä), et ehkä näe Kerää huomiota ‑toimintoa. Tämä tarkoittaa, että järjestelmänvalvoja on poistanut sen käytöstä oppilaitoksesi Adobe ID:n osalta).

Mitä tietosuojalle tapahtuu, kun jaan linkin?

Kun jaat linkin yhteisöpalveluissa, muille käyttäjille tai upottamalla projektin toiseen sivustoon, kaikki, joilla on projektisi URL-osoite, voivat nähdä projektisi. Tämän lisäksi nämä kolmansien osapuolten yhteisöpalvelusivustot ja muut sivustot on mahdollisesti listattu eri hakukoneissa, joten näissä tapauksissa projektisi saattaa olla julkisesti löydettävissä. Jos siis projektisi sisältää arkaluonteisia tietoja, harkitse, missä jaat projektisi linkin.

 

 

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
7/10 koki tästä olevan apua