Minulla on Spark Videossa mikrofoniin liittyviä ongelmia.

Joissakin tapauksissa suojakotelot voivat olla laitteen mikrofonin tiellä ja aiheuttaa kohinaa sekä muita ongelmia. Yritä tällöin irrottaa kotelo tallenteiden selkeyttämiseksi.

HUOMAUTUS: Tämä artikkelin osa koskee vain Spark Videon verkkoversiota, ei Spark Videon iOS-sovellusta.

Jos kohtaat äänesi tallennukseen liittyviä ongelmia, tämä voi johtua eri syistä. Voit suorittaa vianmäärityksen toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Tarkista ensin, että tietokoneen kaiuttimia ei ole mykistetty (saatat itse asiassa tallentaa, mutta et kuule tallennetta toistettavan).

Varmista seuraavaksi tässä annettujen ohjeiden mukaisesti, että käyttöoikeutesi on määritetty oikein (katso ohjeet napsauttamalla tätä).

Jos mikrofoni ei vieläkään toimi, sinun on tarkistettava järjestelmän ääniasetukset.

MAC

Jos käytät Macia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > Ääni.

Varmista Tulo-kohdassa, että äänenvoimakkuus on asetettu asianmukaiselle tasolle. Jos puhut hiljaa, muista lisätä tulon äänenvoimakkuutta, jotta Mac pystyy tallentamaan äänesi paremmin.

Kannattaa myös tarkistaa, että syöttölaite on valittuna. On helpointa käyttää sisäistä mikrofonia.

Huomautus: Valitsemalla Käytä ympäristön melun vähennystä ‑asetuksen voit vähentää laitteen tallentaman taustamelun määrää tallenteen selkeyttämiseksi.

Varmista, että äänenvoimakkuus on asetettu asianmukaiselle tasolle myös Lähtö-kohdassa. Näin kuulet, kun videota toistetaan.

PC

Valitse PC:llä Asetukset > Ääni ja varmista Tallentaminen-kohdassa, että olet ottanut oletuslaitteen käyttöön sekä toistoa että tallennusta varten. Voit hallita äänenvoimakkuutta Tasot-kohdassa.

Onko sinulla edelleen ongelmia?

Jos tallentaminen aiheuttaa edelleen ongelmia, kannattaa tarkistaa vielä kaksi asiaa:

• Varmista, että laitteessasi on mikrofoni. Joissakin laitteissa on mikrofoni, toisissa taas ei, jolloin sinun on liitettävä laitteeseen ulkoinen mikrofoni.
  • Spark Video ‑tiimi on tietoinen Chromen ohjelmavirheestä, joka vaikuttaa kykyyn tallentaa ääntä. Jos luulet, että on kyse tästä, yritä käynnistää Chrome uudelleen.