Billeder i Spark Page

Der er to slags billeder i Adobe Spark Page: dem, der beskæres og dem, der ikke gør det. Med billedtyperne Fyld skærm og Vindue beskæres billederne muligvis afhængigt af billedet og størrelsen på brugerens skærm. Med billedtyperne Indlejr og Fuld bredde beskæres billedet aldrig.

Det er meget vigtigt at forstå, at nogle billedtyper (som Fyld skærm og Vindue) ikke er mulige uden beskæring. Endnu mere forvirrende bliver det, fordi man ikke kan vide, hvordan billederne beskæres. Det skyldes, at en Spark-side kan vises på en hvilken som helst enhed med en hvilken som helst skærmstørrelse. Derfor vil disse billeder blive beskåret på tusindvis af forskellige måder!

Hvis du ikke forstår, hvorfor det forholder sig sådan, så bare rolig! Vi gennemgår nu et eksempel, som demonstrerer det. Forestil dig, at vi har et billede som dette af fem mennesker, der går en tur på stranden:

Foto: Unsplash

Lad os se på, hvordan dette billede vil se ud for to brugere, der ser på min Spark-side på nøjagtigt samme tid. Den ene bruger benytter en mobiltelefon, den anden bruger en computer. Som vist nedenfor, er der to måder, dine brugere kan opleve dette billede på i Spark Page:

Mulighed A - Tillad beskæring

Hvad brugerne ser:

Kompromis

Brugeren får en meget intens oplevelse, men prisen er, at billedet beskæres.

Nogle skærme viser mindre end fem personer på stranden. Hvor mange personer der vises, afhænger af størrelsen på brugerens browservindue.

Billedtyper i Spark Page, du kan bruge

• Titel
  • Fyld skærm
  • Vindue
  • Glideshow
  • Opdelt layout

Mulighed B - Tillad ikke beskæring

Hvad brugerne ser:

Kompromis

Billedet beskæres ikke, men oplevelsen er ikke så intens.

Alle brugere kan altid se alle fem personer.

Billedtyper i Spark Page, du kan bruge

• Indlejr
  • Fuld bredde

Forklaring af mulighed A - Tillad beskæring

Bemærk, at disse billeder altid fylder hele skærmen på den enhed, du bruger til at kigge på dem. Hvis du roterer enheden, ændres skærmretningen (fra høj til bred eller omvendt), og alligevel fylder billedet stadig hele skærmen. Der er ikke nogen hvide områder langs siderne af billedet.

Denne effekt giver en intens billedoplevelse på enhver størrelse enhed, som brugerne betragter billedet på. Selvom de ændrer størrelsen på browservinduet eller roterer deres enhed, vil billedet altid fylde hele skærmen.

Denne intense oplevelse har en pris: Nogle gange skal dit billede beskæres, for at det kan lade sig gøre. Det skyldes, at billedet kun har ét størrelsesforhold, men vil blive vist på skærme med mange forskellige størrelsesforhold. Selvom dette billede passer perfekt på en computerskærm, passer det slet ikke på en telefonskærm.

Så vi bliver nødt til at vælge ... Skal vi gøre billedet mindre og placere hvide områder langs siderne, så hele billedet kan ses? Eller skal vi strække og beskære billedet, så en del af billedet altid fylder skærmen helt? Når du vælger billedtypen "Fyld skærm", fortæller du samtidig Spark Page, at du er villig til at tillade beskæring, fordi det er vigtigere, at billedet hele tiden fylder hele skærmen.

Forklaring af mulighed B - Tillad ikke beskæring

Hvis du beslutter, at dit billede ikke må beskæres, kan du i stedet vælge billedtypen "Indlejr" eller "Fuld bredde". Ingen af disse typer medfører beskæring af billedet. Bemærk, at du måske skal rulle for at se hele billedet, men hele billedet vil være der.

Disse billedtyper er nyttige, når du ikke kan tillade beskæring for at opnå en intens følelse, som du får med et billede, der fylder hele skærmen. Dette er ikke for at sige, at den ene billedtype er bedre end den anden. Begge billedtyper kan være virkningsfulde, afhængigt af billedets motiv og dets kontekst i dokumentet. Indlejring egner sig for eksempel er godt til logoer, da du sjældent vil have dem strakt over hele skærmen.

Kort om "Titel", "Vindue", "Glideshow" og "Opdelt layout"

Vi vil ikke beskrive billedtyperne Titel, Vindue, Glideshow og Opdelt layout i detaljer, men bare nævne, at de stort set fungerer på samme måde som billedtypen "Fyld skærm", når det gælder beskæring.

Tip

Hvis du ikke helt har forstået forklaringerne ovenfor, kan du nøjes med at huske disse tip:

• Brug billedtypen Fyld skærm til at skabe en intens oplevelse på skærmen, men husk at bruge billeder, hvor det er OK, at en del af dem beskæres.
  • Husk, at beskæringen af billeder af typen Fyld skærm vil være forskellig på forskellige enheder og skærmstørrelser, så tjek, at resultatet ser OK ud i forskellige situationer. Du kan tjekke dette meget hurtigt på en computerskærm ved at ændre størrelsen på dit browservindue for at udforske forskellige størrelsesforhold.
  • Sørg for at indstille "Fokuspunkt" i alle billeder af typen Fyld skærm. Dette giver Spark Page et tip om, hvad der er den vigtigste del af billedet, så det kan forsøge at holde dette punkt på skærmen ved beskæring.
  • Hvis indramningen af dit billede er vigtigt, eller der er detaljer langs kanterne, der ikke skal beskæres, skal du bruge billedtyperne Indlejr eller Fuld bredde.

Tip til fotografer: Sådan tager man billeder, der fungerer godt med Fyld skærm

Billedkompositionen, eller hvordan motiverne er placeret på billedet, er nok det vigtigste ved et godt fotografi. Hvis du tager verdens bedste billede og beskærer det lidt anderledes, kan det reducere kvaliteten af billedet ganske væsentligt. På samme måde kan en anderledes beskæring af et middelmådigt billede give det et pift opad. Fotografer bruger mange kompositionsteknikker, hvoraf nogle er opført her.

Tag blot nogle af de regler, der er anført i artiklen:

• Tredjedelsreglen
  • Indramning
  • Gyldne trekanter
  • Det gyldne snit

Disse regler er alle yderst følsomme for beskæring. Billeder, der bruger disse regler, er ofte ikke velegnede til billeder af typen Fyld skærm i Spark Page, fordi nogle enheder vil beskære billederne.

Fotografer, der gerne vil bruge de intense billedtyper i Spark Page, opnår de bedste resultater ved at forstå denne kendsgerning og arbejde med det. Det medfører, at de skal bruge funktionen Fokuspunkt i Spark Page klogt, hvor de kun fokuserer på ét motiv på billedet og undgår disse beskæringsfølsomme regler.

En anden mulighed er at undgå de beskæringsfølsomme regler og fokusere på andre fotografiske regler, der er nævnt i artiklen ovenfor. Det kan give utroligt flotte effekter i forbindelse med billeder af typen Fyld skærm:

• Central komposition og symmetri
  • Linjer
  • Mønstre og teksturer
  • Enkelhed og minimalisme

Når du forstår disse billedmæssige begrænsninger og bruger dem effektivt, kan du give dit publikum de allerbedste Spark-sider.